IN HET VOETSPOOR VAN....

PATER MARTIEN VOS UIT SCHAIJK

IN  HET  VOETSPOOR VAN …..

Pater Martien Vos werd op 27 december 1907 geboren in Schaijk. Na het volgen van een opleiding tot Jezuïet in België, vertrok hij in december 1932 naar India. Hij deed jarenlang pastoraal werk en spande zich in op het gebied van onderwijs en welzijn in het bisdom Raigarh in centraal India. Slechts één keer (1963) is hij naar Nederland terug  gekomen om een bezoek te brengen aan zijn geboorteplaats en zijn familie.

In 1991 vierde Pater Martien Vos zijn Gouden Priesterfeest. Als blijk van waardering voor het werk dat hij al die jaren voor de mensen in India deed, werd in zijn geboorteplaats Schaijk geld ingezameld.

Tiny Vos, een neef van Pater Martien Vos, nam de taak op zich om naar India te reizen om persoonlijk het cadeau te overhandigen. Onder de indruk van de armoede en het prachtige werk van zijn oom, keerde Tiny Vos vol verhalen terug in Schaijk. Zijn ervaringen vormden de basis van een structurele ondersteuning van de mensen in het bisdom Raigarh. In 1995 werd ‘Stichting Pater Vos India’ in het leven geroepen.

 DONATEUR WORDEN 

PATER MARTIEN VOS

unsplash